• BTH.se
  • English
  • Logga in

Adobe Connect

Adobe Connect är ett webb-baserat mötessystem som gör det möjligt att till exempel vara med på föreläsningar, seminarium, grupparbeta och andra typer av möten via Internet. Det finns även möjlighet att prata och chatta med många i en stor grupp eller bara två och två. Man kan också dela dokument och skrivbord med varandra. Vill man se den/de man kommunicerar med är det enkelt att koppla in en webbkamera. Adobe Connect används framför allt i nätbaserade kurser.

Din lärare brukar publicera länk till mötesrummet på kursplatsen på itslearning. Behöver du använda Adobe Connect för till exempel grupparbete så kontakta din lärare.

 

Att komma igång

För att delta i möten via Adobe Connect krävs Internetuppkoppling och Adobe Flashplayer installerad på din dator, du behöver även ett headset. Webbkamera är inte nödvändigt, men krävs i vissa kurser.
Innan du börjar använda dig av Adobe Connect, kontrollera om du har vad som krävs via denna länk

Vill du använda surfplatta eller smartphone kan du ladda ner en speciell Adobe Connect-app.

Mer om tekniska krav (öppnas i nytt fönster)

 

Före första mötet

Innan du deltar i ditt första Adobe Connect-möte ska du gå igenom Startguiden (öppnas i nytt fönster) som hjälper dig att ställa in ditt ljud.

Nedan finns ett par bra länkar du kan titta på före första mötet.

 

Testrum

I testrummet kan du när som helst gå in och testa ditt ljud och din bild. Här finns ingen bemanning, men kanske någon annan som också testar.

Testrum

Support

Behöver du hjälp med användningen Adobe Connect eller har problem med dina inställningar så kan du börja med att titta på de hjälpsidor som finns nedan. Får du inte svar på din fråga så kontakta supporten som kan hjälpa dig. Har du kursspecifika frågor så kontakta din lärare.

Adobe Connect, hjälpsidor (öppnas i nytt fönster)

Live support

Du kan få personlig onlinehjälp med Adobe Connect.  Öppettider

Café Connect (öppnas i nytt fönster)

Dina inställningar

Du kan sätta på och stänga av administrations läget. Detta är avstängt från början och för tillfället krävs det att du sätter på det varje gång du loggar in om du vill editera i portalen
Ange personnummer eller akronym (abcd12) för den student du vill byta till. När du byter till och från en studentidentitet loggas. Skulle du utföra något  när du är student t ex anmäla till en tentamen som loggas det som om studenten gjort det samtidigt som loggen visar att det är du som Administrator som gjort det åt studenten.