• BTH.se
  • English
  • Logga in

Anta utmaningen!

Varje år kommer cirka 120 Erasmusstudenter från våra europeiska partneruniversitet för att studera 1-2 terminer på BTH. De flesta  av dem vill gärna ha kontakt med svenska studenter och vi vill därför erbjuda dem möjligheten att få en Erasmusfadder. Som fadder får du inte bara chans att få nya kompisar, utan också möjlighet att lära känna nya kulturer och förbättra dina språkkunskaper.

Att vara fadder åt en eller ett par studenter handlar om att finnas till hands, kanske möta upp sin/sina studenter när de kommer till Karlskrona och visa runt och förklara hur saker och ting fungerar i Sverige, men också att bjuda med studenten/studenterna på en fika på stan - helt enkelt att få dem att trivas här i Blekinge under deras utbytestermin eller utbytesår.

BTH kommer att arrangera ett par gemensamma events för Erasmusstudenterna och deras faddrar och vi vill gärna att faddrarna är med och planerar dessa aktiviteter så att de blir så bra som möjligt.

Som Erasmusfadder får du extra pluspoäng vid uttagningarna till utbytesstudier. För att få dessa pluspoäng ska du ha varit fadder innan du söker utbytesstudier. Alla studenter som varit faddrar får ett fadderintyg från BTH.

Vågar du anta utmaningen? Anmälan görs genom att logga in och fylla i vårt webbformulär senast den 1 december. Har du funderingar, frågor eller vill veta mer - besök Internationella kontoret på Studerandeavdelningen eller skicka e-post till oss på out.exchange@bth.se.

              

Dina inställningar

Du kan sätta på och stänga av administrations läget. Detta är avstängt från början och för tillfället krävs det att du sätter på det varje gång du loggar in om du vill editera i portalen
Ange personnummer eller akronym (abcd12) för den student du vill byta till. När du byter till och från en studentidentitet loggas. Skulle du utföra något  när du är student t ex anmäla till en tentamen som loggas det som om studenten gjort det samtidigt som loggen visar att det är du som Administrator som gjort det åt studenten.