Studentambassadör

Bli studentambassadör

Som studentambassadör är du en viktig del i BTH:s marknadsföring, till exempel genom att svara på frågor från presumtiva studenter om studentlivet och högskolan. För egen del får du nyttiga erfarenheter, möjligheter till goda referenser i ditt CV – och givetvis betalt för din tid.

Vad gör en studentambassadör?

Som studentambassadör arbetar du framför allt med att representera BTH vid olika evenemang och i olika digitala kanaler. Arbetsuppgifterna innebär en bredd av uppdrag som till exempel att bemanna BTH:s monter på utbildningsmässor, hålla i seminarium för stora grupper, eller svara på frågor via webben. Du kan också vara vårt ansikte utåt i marknadsföringssyfte, till exempel på bilder i katalogen, på vår webb och i olika annonser.

Eftersom dina erfarenheter som student är mycket viktiga vid marknadsföringen av BTH, får du också möjlighet att påverka studentrekryteringsarbetet, både vad gäller katalogen, kampanjer och i det dagliga arbetet ute på resor.

I särskilda sammanhang kan studentambassadörer även vara med och utföra uppgifter internt i organisationen, så som projektering och administrativa uppgifter. Därför söker vi också efter personer som tycker om att engagera sig i projekt och kan planera för att kombinera studier med arbete i perioder.

Vilka är fördelarna med att vara en studentambassadör?

Du får givetvis ett arvode för de uppdrag du utför, men det finns fler fördelar. Du får möjlighet att lära känna andra studenter, utöka ditt nätverk, få övning och erfarenhet av att möta människor och hålla seminarium. Du visar även på ett engagemang, en förmåga att hantera ett arbete vid sidan av dina studier – vilket är goda meriter för ditt CV och framtiden!

För att bli studentambassadör ska du vara intresserad av att vilja hjälpa och inspirera andra i deras utbildningsval. Det är också viktigt att du är nöjd med din utbildning här på BTH.

Vad du får

 • Timarvode 120-140:-/h beroende på erfarenhet
 • Arbetslivserfarenhet (och möjlighet till referens till CV)
 • Förberedande utbildning från BTH
 • Kick off för alla studentambassadörer under hösten!
 • BTH hoodie

 

Studentambassadörer berättar...

Kian

Det bästa med att vara studentambassadör är att träffa många blivande studenter och göra dem positiva till och taggade  att börja på BTH. Det är även väldigt trevligt att få vara social och umgås med sina kollegor.

Stina

Att jobba som studentambassadör har gett mig mängder av nya erfarenheter och kontakter. Det är ett perfekt extra jobb där man får lära känna andra studenter och samtidigt får möjligheten att åka på resor runt om i Sverige för att närvara på mässor och liknande.

Omfattning

Arbetet som studentambassadör är flexibelt och vid en eventuell anställning är du inte förbunden till att utföra ett visst antal uppdrag. Inför varje uppdrag skickas en arbetsförfrågan ut som du får anmäla intresse till. Innan du ansöker är det dock viktigt att du tänker igenom din studiesituation och om du har möjlighet att arbeta utöver dina studier. Uppdragen sker oftast under skoltid och högsäsongen är mellan november och april. Därför krävs det att du är beredd på att delvis studera på distans.

Kvalifikationer

 • Du är utåtriktad och har inga problem med att prata inför människor
 • Du är flexibel och är van att ställa om vid ändrade omständigheter
 • Du är bra på att ta egna initiativ
 • Du är bra på att hantera stressiga situationer
 • Du har mycket god samarbetsförmåga
 • Du har minst ett år kvar på dina studier
 • Du har god språkkänsla vad gäller tal och skrift, svenska och engelska
 • Du är nöjd med din utbildning vid BTH och trivs med din studieort.
 • Erfarenhet av liknande arbete från exempelvis gymnasieskolan är meriterande
 • Körkort är meriterande men inget krav

Vi söker alltid efter studenter som är engagerade, framåt och vill representera BTH och sin utbildning.

Engagera dig lite extra
I särskilda sammanhang kan studentambassadörer även vara med och utföra uppgifter internt i organisationen, så som projektering och administrativa uppgifter. Därför söker vi också efter personer som tycker om att engagera sig i projekt och kan planera för att kombinera studier med arbete i perioder.

Hur ansöker jag?

Fyll i dina uppgifter i formuläret, skicka in ditt CV och personliga brev om varför just du hade passat som studentambassadör.

Vill du veta mer? Kontakta studentambassador@bth.se
  Behandling av dina personuppgifter

  För information om hur BTH behandlar personuppgifter se: www.bth.se/personuppgifter