Läs- och skrivstöd

Läs- och skrivstöd

På Bibliotekets sida Läs- & skrivstöd kan du läsa om möjliga hjälpmedel och stödåtgärder, exempelvis talböcker eller digitalisering av texter.

Claro Read Plus med Claro Stava

Detta är stödverktyg och rättstavningsprogram, både för Mac och PC. Claro Read Plus med Claro Stava och Claroideas är en programvara för talsyntes, och andra verktyg, som du har tillgång till via BTH. Det finns även en app, ClaroScanPen, där du i din mobil kan fotografera en text och få den uppläst.

För att få tillgång till programvaran, skicka ett e-post till ithelpdesk@bth.se så får du tillbaka en instruktion samt inloggningsnyckel. Glöm inte ange din studentakronym. Läs mer här. 

Support till Claro Read Plus samt visningsfilmer hittar du på Svensk Talteknologis webbsida. Klicka på länkarna för att komma dit.

Lär dig skriva vetenskapligt

För att bli bättre på att skriva kan du vända dig till Studieverkstaden. De vägleder i skrivprocessen, tipsar om strategier för att utveckla skrivandet, ger återkoppling på texter och svarar på frågor. Däremot kan de inte rätta dina språkfel åt dig eller bedöma innehållet.