Information om stöd och service

Information om stöd och service

Om du har frågor under din studietid kan det vara bra att känna till vilken typ av stöd och service som finns på BTH. Genom den här sammanställningen får du snabbt överblick.

Receptionen

Receptionen kan svara på frågor och hänvisa dig vidare om du inte vet vart du ska vända dig. Läs mer här.

IT helpdesk

IT Helpdesk hjälper dig med BTH:s IT-resurser. Om du har frågor under introduktionsveckan kan du träffa dem på Campus Gräsvik i Karlskrona. Här hittar du kontaktuppgifter.

Biblioteket

BTH:s bibliotek ligger centralt på campus och blir ofta något av ett nav för dig som student. Inne i biblioteket hittar du ro för studier – och all möjlig hjälp. Förutom att låna böcker kan du låna lokaler för möten, få hjälp med att söka artiklar, data, och forskning. Läs mer på bibliotekets sida.

Internationella kontoret

Som student vid BTH har du möjlighet att förlägga en del av din utbildning utomlands. Våra internationella koordinatorer anordnar informationsträffar under läsåret där du kan få information och ställa frågor. Du kan också ställa frågor via e-post och telefon. Här hittar du kontaktuppgifter.

Elitidrottsvänligt lärosäte

Från 2018 är BTH ett elitidrottsvänligt lärosäte (EVL) utsett av Riksidrottsförbundet. Här kan du kombinera elitidrott med högre utbildning. Vi hjälper dig som är elitidrottare med till exempel individuellt anpassade studier och en studiemiljö som passar dina behov när det gäller föreläsningar, studietakt och tentor.

Blekinge studentkår

Blekinge studentkår är din studentkår vid BTH. Studentkåren kan bland annat hjälpa dig och svara på frågor om studentbostäder i Blekinge. Hör av dig på bostad@bthstudent.se. Läs mer om Blekinge studentkår här.

Studentstöd

Studievägledning

Studievägledarna finns till för dig som behöver vägledning och information om studier eller till exempel studieteknik. Läs mer om studievägledning här.

Samtalsstöd

Ett stödjande samtal kan handla om personliga svårigheter eller något i din studiesituation. Ibland är det svårt att se lösningar och då kan det vara bra att tala med någon utomstående.

Hos oss finns samtalsterapeut och kurator. Läs mer om samtalsstöd här.

Studieverkstaden

Studieverkstaden kan ge dig tips och råd kring studieteknik och hjälper dig att utveckla ditt akademiska skrivande. Läs mer här.

 

Studera med funktionsnedsättning

Blekinge Tekniska Högskola ska vara en öppen högskola, tillgänglig för alla. Om du har en funktionsnedsättning finns det stöd att få. Läs mer här.