Information om stöd och service

Information om stöd och service

Om du har frågor under din studietid kan det vara bra att känna till vilken typ av stöd och service som finns på BTH. Genom den här sammanställningen får du snabbt överblick.

Receptionen

Receptionen kan svara på frågor och hänvisa dig vidare om du inte vet vart du ska vända dig. Läs mer här.

IT helpdesk

IT Helpdesk hjälper dig med BTH:s IT-resurser. Om du har frågor under introduktionsveckan kan du träffa dem på Campus Gräsvik i Karlskrona. Här hittar du kontaktuppgifter.

Biblioteket

BTH:s bibliotek ligger centralt på båda våra campus och blir ofta något av ett nav för dig som student. Inne i biblioteken hittar du ro för studier – och all möjlig hjälp. Förutom att låna böcker kan du låna lokaler för möten, få hjälp med att söka artiklar, data, och forskning. I filmerna får du en introduktion av Biblioteket på våra två campus. Läs mer på bibliotekets sida.

Internationella kontoret

Som student vid BTH har du möjlighet att förlägga en del av din utbildning utomlands. Våra internationella koordinatorer anordnar informationsträffar under läsåret där du kan få information och ställa frågor. Du kan också ställa frågor via e-post och telefon. Här hittar du kontaktuppgifter.

BTH idrottsakademi

BTH idrottsakademi är en samverkande organisation som syftar till att utveckla idrott på flera olika nivåer. Dels dig som idrottare, dels utveckla regionens idrottsföreningar med studenter i sin verksamhet. Det gör vi genom att underlätta för idrottare att kombinera sina studier på BTH med full satsning på sin idrott.

Från 2018 är BTH Idrottsakademi ett utsett Elitidrottsvänligt lärosäte av Riksidrottsförbundet. Läs mer här.

Blekinge studentkår

Blekinge studentkår är din studentkår vid BTH. Studentkåren kan bland annat hjälpa dig och svara på frågor om studentbostäder i Blekinge. Hör av dig på bostad@bthstudent.se. Läs mer om Blekinge studentkår här.

Studentstöd

Studievägledning

Studievägledarna finns till för dig som behöver vägledning och information om studier eller till exempel studieteknik. Läs mer om studievägledning här.

Samtalsstöd

Ett stödjande samtal kan handla om personliga svårigheter eller något i din studiesituation. Ibland är det svårt att se lösningar och då kan det vara bra att tala med någon utomstående.

Hos oss finns samtalsterapeut och kurator. Läs mer om samtalsstöd här.

Språkverkstaden

Språkverkstaden erbjuder språkhandledning och personlig respons på en text du skrivit. Du kan få tips om hur du ska tänka kring struktur, stil och språk. Läs mer om språkverkstaden här.

Studera med funktionsnedsättning

Blekinge Tekniska Högskola ska vara en öppen högskola, tillgänglig för alla. Om du har en funktionsnedsättning finns det stöd att få. Läs mer här.

Innovation labs

BTH Innovation Labs är en del i anpassningen av våra utbildningar mot CDIO-konceptet vilket innebär att studenterna genomgår en teoretisk del med baskunskaper där man sedan förväntas tillämpa sina kunskaper på ett mera handgripligt projekt.

Tanken är att laboratorierna ska användas av studenter och personal i projekt med lite bäring mot innovation och skapande av nya produkter och tjänster. Läs mer om Innovation Labs här.

Filmer

Biblioteket