• BTH.se
  • English
  • Logga in

Ditt studentkonto

Som student på BTH får du tillgång till ett antal IT-tjänster via ditt studentkonto. Nedan kan du läsa hur du får ditt studentkonto och vad kontot ger tillgång till. 

I menyn till vänster under "IT-stöd för studenter" kan du läsa mer om IT-tjänster som BTH erbjuder för studenter.

Behöver du ändra lösenord till ditt studentkonto gör du detta under "Mina e-tjänster" --> "Ändra lösenord".


Hur får jag mitt studentkonto?

Vid antagning:

När du blivit antagen till BTH via antagning.se får du dina kontouppgifter (användarnamn och lösenord) hemskickade till den e-postadress som du angav vid ansökningen.

Via antagning.se

Har du sökt via antagning.se och bekräftat din identitet med pin-kod kan du få dina kontouppgifter till BTH genom att logga in på antagning.se.

Via e-post:

Har du din e-postadress på BTH vidaresänd till en annan e-postadress kan du begära att få ett nytt lösenord skickat till den adressen. Fyll i ditt användarnamn eller ditt personnummer för ditt studentkonto och ett e-post kommer att skickas till din vidaresändningsadress. Observera att detta e-post innehåller en länk som du måste gå till för att bekräfta lösenordsbytet. Efterfråga ett nytt lösenord.

OBS! Konton lämnas inte ut direkt via telefon! 


Studentkonto på BTH ger dig tillgång till:

Studentportalen

I studentportalen hittar du uppgifter om dina kursregistreringar och dina studieresultat. Du kan registrera dig på kurs, anmäla dig till tentamen, skriva ut intyg och ansökningar om bevis. Du kan även ändra dina kontaktuppgifter, adress, e-post och telefonnummer.

E-postadress

I studentkontot ingår en e-postadress i formatet användarnamn@student.bth.se. Denna e-postadress vidarsänds per automatik till den e-postadress du angav vid ansökan på antagning.se. Vill du använda en annan e-postadress kan du själv ändra det under dina kontaktuppgifter.

Personlig hemkatalog (J:)

I studentkontot ingår ett personligt lagringsutrymme på en central server. Du kan spara ditt arbete, dokument och mappar, på den katalogen (J:).

Personlig hemsida

Via din hemkatalog får du tillgång till en www-mapp där du kan bygga din egen hemsida.

Datorsalar

Alla studenter på BTH har tillgång till allmänna datorsalar och datorer på biblioteket på samtliga campus.

Trådlöst nät

Du kommer åt det trådlösa nätverket på campus och kan koppla in din dator på öppna nättuttag via ett separat konto, se https://studentportal.bth.se/web/studentportal.nsf/web.xsp/generate_eduroam_password.

itslearning och bibliotekets e-resurser

Du kan kan komma åt bibliotekets e-resurser hemifrån och kan logga in på Lärplattformen (itslearning) med ditt studentkonto.

Webbanmälan

Du kan anmäla dig till kurser och program via webben med hjälp av ditt studentkonto.

 

Dina inställningar

Du kan sätta på och stänga av administrations läget. Detta är avstängt från början och för tillfället krävs det att du sätter på det varje gång du loggar in om du vill editera i portalen
Ange personnummer eller akronym (abcd12) för den student du vill byta till. När du byter till och från en studentidentitet loggas. Skulle du utföra något  när du är student t ex anmäla till en tentamen som loggas det som om studenten gjort det samtidigt som loggen visar att det är du som Administrator som gjort det åt studenten.